Stage bij gezinshuis de Knoest


Bron afbeelding: s-bb.nl

Studenten met een mbo-opleiding in zorg of welzijn kunnen stage lopen bij gezinshuis de Knoest. De jongeren die bij ons wonen hebben allen meervoudige (comorbide) problematiek. Voorbeelden hiervan zijn: PTSS (posttraumatisch stressstoornis), RAD (reactieve hechtingsstoornis), ADHD (aandachtsdeficiëntie hyperactivieteitsstoornis, ADD (aandachtsdeficiëntiestoornis, ASS (autisme spectrumstoornis), trage verwerkingssnelheid of een disharmonisch profiel.


"Ik kan hier zoveel leren, en daarom heb ik ervoor gekozen om nog een tweede jaar stage te lopen bij Gezinshuis de Knoest"             

Stagiaire: 2018-2020

De combinatie van bovenstaande factoren maakt werken met onze cliënten ingewikkeld. Het is een leerzame uitdaging om de jeugdigen te mogen ondersteunen in het dagelijks leven. Begeleiden van hen is afwisselend en nooit saai. Samen met de jongeren werken gezinshuisouders en stagiaires aan  doelen die zijn opgesteld. Emotieregulatie is een belangrijk thema. Maar er zijn ook cliënten waarvoor dat te moeilijk is. Zij werken vooral aan stabilisatie van hun problematiek. Irritaties en gedachten worden met elkaar besproken. Iedereen krijgt ruimte om zijn of haar mening te geven. Op deze manier scheppen gezinshuisouders een veilig leefklimaat waar iedereen op een open en eerlijke manier met elkaar omgaat.


Een ander belangrijk thema is gehechtheid. Alle cliënten hebben hechtingsproblemen of een reactieve hechtingsstoornis (RAD). Omdat de jongeren daardoor inconsistent en tegenstrijdig gedrag laten zien, moeten de begeleiders daar op een passende manier op inspelen. Het vraagt veel energie en toewijding om deze jongeren te leren begeleiden. Gezinshuisouders begeleiden de stagiaires met intensieve ondersteuning en bespreken dagelijks het contact tussen hen en de cliënten.

Als je stage wilt lopen bij gezinshuis de Knoest, moet je stevig in je schoenen staan en van aanpakken houden. Het is een fantastische ervaring om met de jongeren te mogen werken. De wilskracht en het doorzettingsvermogen van hen is bewonderenswaardig. Alle cliënten krijgen zorg op maat, waardoor het werk interessant en veelzijdig is. Je begeleidt ze in kleine stappen en geeft hen zoveel mogelijk autonomie, zodat ze uiteindelijk leren om zelfstandig te functioneren.


Heb je vragen over stage bij de Knoest?Wordt jij onze nieuwe stagiaire?


       Voor schooljaar 2021-2022 zijn er geen vacatures beschikbaar.


Meldt je aan voor de periode:


Schooljaar 2023-2024